Έκπτωση 46%

Σετ παραδοσιακές βεντούζες των 6τεμ


Τιμή Τιμοκαταλόγου: 18.65   

9.98 

Κερδίζετε: 8.67  (46%)
ADDK-001
Σε Απόθεμα
+

Σετ παραδοσιακές βεντούζες σε 6 διαφορετικά μεγέθη.

Συνδυάζει την μοντέρνα τεχνολογία με την παραδοσιακή ιατρική. Η παραδοσιακή θεραπεία με βεντούζες έχει πολύ μακρά και ευρέως διαδεδομένη ιστορία, είναι μια εναλλακτική παραδοσιακή μέθοδος που συμβάλει στην θεραπεία αρκετών παθήσεων και εφαρμόζεται εδώ και αιώνες στην Κίνα όπως και η μέθοδος του βελονισμού.

Η συσκευή αυτή αντικαθιστά την παραδοσιακή μέθοδο με την φωτιά. Βοηθάει τον χρήστη να εφαρμόσει τις βεντούζες ακόμα και στον ίδιο του το σώμα, σε δύσκολα σημεία, με την χρήση μιας αντλίας που αφαιρεί τον αέρα!

Η αντλία αέρος απορροφά τον αέρα από τα ειδικά πλαστικά ποτήρια (σε 6 διαφορετικά μεγέθη) που διαθέτουν βαλβίδα, έτσι ώστε να σταθεροποιούνται στα επιθυμητά σημεία εφαρμογής. Τέλος για να απομακρύνουμε τα κυπελάκια-βεντούζες από τα σημεία που έχουμε τοποθετήσει, ελευθερώνουμε την βαλβίδα στην κορυφή κάθε βεντούζας.

Η συσκευασία περιέχει: 1 αντλία αναρρόφησης του αέρα, 1 σωληνάκι, 6 βεντούζες (σκληρό πλαστικό) σε διαφορετικά μεγέθη.

 

Διεθνής αναφορές: http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3879447.stm, http://www.acupuncturetoday.com/abc/cupping.php

 

Ιδιότητες και χαρακτηριστικά της μεθόδου: Η θεραπεία με Βεντούζες είναι μια αρχαία Κινέζικη πρακτική στην οποία μια διάφανη συνήθως κούπα (βεντούζα) προσκολλάται στο δέρμα είτε με αλλαγή της θερμοκρασίας (θερμαίνουμε με βαμβάκι και φωτιά) είτε με απορρόφηση του αέρα (έμβολο), έτσι ώστε το δέρμα και ο επιφανειακός μυς να τραβιέται και να συγκρατείται στην βεντούζα. Σε μερικές περιπτώσεις, η κούπα (βεντούζα) μπορεί να μετακινηθεί όσο υπάρχει η αναρρόφηση του δέρματος, προκαλώντας ένα τοπικό τράβηγμα στο δέρμα και στους μύες. (κυλιόμενη βεντούζα).

Στην Κινέζικη Ιατρική, η θεραπεία με βεντούζες χρησιμοποιείται για να τραβήξει παθογόνους παράγοντες και αδρανή ενέργεια στην επιφάνεια προκειμένου να ελευθερωθούν από το σώμα. Συνιστάται κυρίως για τη θεραπεία του πόνου, γαστρεντερικών διαταραχών, αναπνευστικών παθήσεων (ιδιαίτερα του χρόνιου βήχα και του άσθματος), και παράλυσης, παρόλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες διαταραχές. Η αναρρόφηση που δημιουργείται από τη βεντούζα είναι πολύ καλή για χαλάρωμα των μυών στην πλάτη και στη μέση. Παραδοσιακά, η τεχνική αυτή χρησιμοποιήθηκε για να απομακρύνει το πύο από αποστήματα του δέρματος.

Η γενική ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα κενό στο εσωτερικό μιας κούπας (βεντούζας), η οποία στη συνέχεια προσκολλάται στο δέρμα. Η αναρρόφηση του δέρματος από τη βεντούζα διεγείρει τη ροή του αίματος στην περιοχή, ελευθερώνει συμφόρηση και φλεγμονή από τους μύες και ανοίγει διόδους για αποβολή τοξινών. Στην αρχαιότητα οι βεντούζες φτιάχνονταν από μπαμπού, κέρατα ζώων ή πορσελάνη. Σήμερα φτιάχνονται από χοντρό γυαλί για να μπορούν οι θεραπευτές να βλέπουν το δέρμα μέσα από την βεντούζα. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να δημιουργηθεί το κενό μέσα στη βεντούζα είναι η φωτιά στο εσωτερικό της, συνήθως μια μπάλα από βαμβάκι μουσκεμένη με οινόπνευμα ή ένα κερί. Η φωτιά καταναλώνει το οξυγόνο μέσα στη βεντούζα και έτσι στο εσωτερικό της δημιουργείται κενό. Τότε πρέπει να αναποδογυρίσουμε με ταχύτητα την βεντούζα, όπου το ανοιχτό της άκρο προσκολλάται στο δέρμα. Το κενό αέρα που έχει δημιουργηθεί, συγκρατεί με σταθερότητα τη βεντούζα στο δέρμα στο σημείο που τοποθετήθηκε. Στην περίπτωση που θέλουμε να μετακινούμε τις βεντούζες (περιπτώσεις κυτταρίτιδας) τότε έχουμε περάσει το σημείο με κάποια πολύ λιπαρή κρέμα ή ακόμα καλύτερα με κάποιο λάδι ή βούτυρο μασάζ έτσι ώστε να μπορεί η βεντούζα να κυλάει. Αυτή είναι η μέθοδος «με κυλιόμενες βεντούζες» και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που θέλουμε να καλύψουμε μεγάλες περιοχές του δέρματος. Αυτό βέβαια επιτυγχάνεται και με ταυτόχρονη χρήση πολλών βεντουζών οι οποίες τοποθετούνται έτσι ώστε να εφάπτεται η μια στην άλλη, καλύπτοντας έτσι μεγάλη επιφάνια όπως η πλάτη.

Οι βεντούζες τοποθετούνται σε σημεία βελονισμού είτε σε περιοχές πόνου και συνήθως παραμένουν στο δέρμα για 10-15 λεπτά.

Η μοντέρνα τεχνική είναι με χρήση εμβόλου-αντλίας που προσαρμόζεται στο πάνω μέρος της βεντούζας για να τραβήξει τον αέρα αφού η βεντούζα έχει τοποθετηθεί στο δέρμα (βεντούζες αέρα). Σε μερικές περιπτώσεις το δέρμα τρυπιέται με μια βελόνα προτού τοποθετηθεί η βεντούζα με αποτέλεσμα να βγαίνουν λίγες σταγόνες αίμα που πιστεύεται ότι φέρνει μαζί του έξω από το σώμα και τις τοξίνες (υγρές βεντούζες).

Σημαντικό: Η θεραπεία με βεντούζες είναι σχετικά ασφαλής αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε εξανθήματα, σε ανθρώπους που αιμορραγούν εύκολα ή σε όσους που έχουν ψηλό πυρετό.  Οι κυλιόμενες βεντούζες εφαρμόζονται μόνο σαρκώδεις περιοχές και δεν πρέπει να περνούν από περιοχές με οστά όπως η σπονδυλική στήλη. Δεν προκαλούν πόνο, αλλά ένα αίσθημα τραβήγματος στο δέρμα. Συχνά μετά τη θεραπεία με βεντούζες εμφανίζονται οι χαρακτηριστικές στρογγυλές μελανιές στα σημεία εφαρμογής που όμως εξαφανίζονται μετά από μερικές μέρες.

Καμία βοηθητική θεραπευτική μέθοδος δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την ιατρική γνωμάτευση και καθοδήγηση. Συμβουλευόμαστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας.