zeta Artro cur 30caps 1.420mg. Για την ενίσχυση της δομής οστών και χόνδρων


 

33.78 

MAG-000.002
Δεν υπάρχει απόθεμα

 

zeta Artro cur 30caps 1.420mg

Αρ.πρωτ.Ε.Ο.Φ. 70756-31/10/2007


 

ενδείξεις: για αρθρίτιδα και ρευματικά προβλήματα, βελτιώνει την ελαστικότητα των οστών, βοηθά την ανάκτηση των χόνδρινων μεμβρανών.


συστατικά:

Θειική Γλυκοζαμίνη 1.420mg

Θειική Χονδροϊτίνη

Ζίζυφος d.e. tit. 2% (ZizibusJujube) 150 mg*

Κουρκουμίνη d.e. tit. 95% (Curcumalonga) 120 mg*

*ημερήσια δόση (1 κάψουλα)

 


Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας

-Μην υπερβαίνετε την προτεινόμενη δοσολογία

-Φυλάξτε το σε δροσερό και ξηρό μέρος με θερμοκρασία < 30 °C.

-Φυλάξτε το σε μέρος μακριά από τα παιδιά


Η οστεοαρθρίτιδα, είναι μια εκφυλιστική νόσος των αρθρώσεων η οποία παρουσιάζει σταδιακή εξέλιξη και προσβάλει, χωρίς ν' αποτελεί κανόνα, τις μεγαλύτερες ηλικίες κυρίως όμως τους ηλικιωμένους. Είναι η πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας και εντοπίζεται συνήθως στα χέρια και στις αρθρώσεις που ασκείται μέτρια ή μεγαλύτερη πίεση. Στατιστικά στοιχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξαν ότι περισσότερα από 40 εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα, 80% των οποίων είναι άνω των 50 ετών. Πριν την ηλικία των 45, η οστεοαρθρίτιδα εμφανίζεται συχνότερα στους άνδρες. Μετά την ηλικία των 45 ετών εμφανίζεται 10 φορές συχνότερα στις γυναίκες.

Ένα από τα πρώτα σημάδια της οστεοαρθρίτιδας είναι η πρωινή δυσκαμψία, συνήθων των δακτύλων των χεριών. Η σταδιακή εξέλιξη της φθοράς, προκαλεί πόνο της άρθρωσης κατά την κίνηση. Χαρακτηριστικό της αρθρίτιδας είναι η κατάσταση επιδείνωσης του πόνου όταν η κίνηση συνεχίζεται για αρκετή ώρα, ενώ βελτιώνεται με την ανάπαυση. Αφού έχει προκληθεί φθορά στον χόνδρο, το οστό μπορεί να αυξηθεί σε μέγεθος προκαλώντας διόγκωση της άρθρωσης γεγονός που προκαλεί πόνο, παραμόρφωση και σταδιακά περιορισμό στην κίνηση.


 

 

xαρακτηριστικά και ιδιότητες:

θειική Γλυκοζαμίνη: φυσικής προέλευσης που λαμβάνεται από την εξωτερική δομή των αστακών και των καβουριών. Το σώμα μας παράγει φυσικά γλυκοζαμίνη, αλλά καθώς τα οστά και οι χόνδρινες μεμβράνες φθείρονται με τα χρόνια, χάνουμε τη δυνατότητα σύνθεσης·με αποτέλεσμα να προκύπτει η ανάγκη ενίσχυσης με την κατάλληλη ουσία. Το ποσοστό της από του στόματος λήψης θειικής γλυκοζαμίνης που απορροφάται από τον οργανισμό ανέρχεται στο 98% και θα απορροφηθεί από τον εντερικό σωλήνα. Στην συνέχεια κατανέμεται και μεταφέρεται στους ιστούς των αρθρώσεων, όπου απορροφάται από συνδετικούς ιστούς που αποτελούνται από χόνδρους, τένοντες και συνδέσμους. Η μοριακή δομή της θειικής γλυκοζαμίνης είναι σημαντική καθώς περιλαμβάνει θείο, ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τη διασφάλιση της ελαστικότητας και της δομής των συνδετικών και χόνδρινων ιστών.

θειική Χονδροϊτίνη: είναι ένα φυσικό φαρμοκοτρόφιμο προϊόν το οποίο λαμβάνεται από τον καρχαρία.Το μόριο της περιλαμβάνει διάφορες μονάδες γλυκοζαμίνης σ' ένωση με μόρια σακχάρου με αποτέλεσμα και το μόριο αυτό να ενισχύει την λειτουργία ενδυνάμωσης των δομών χόνδρων και οστών.

Ζίζυφος: Έχει αναλγητικές και αγχολυτικές ιδιότητες χάρη στο jujubaside και τα φλαβονοειδή. Χρησιμεύει για την καταπολέμηση της νευρικής συμπτωματολογίας που συνήθως ακολουθεί τους ρευματικούς πόνους. Επιπλέον, παρουσιάζει αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση που αναφέρεται στα αλκαλοειδή και στα φλανοβοειδή του συνδυασμού εκχυλισμάτων (phytocomplex).

Κουρκουμίνη: παρουσιάζει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση, τόσο στην εντατική όσο και στη χρόνια φάση της φλεγμονής με επιβεβαιωμξένα αποτελέσματα δύο κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους. Η μοριακή δράση εκτιμήθηκε στη ρευματοειδή αρθρίτιδα-φαινυλοβουταζόνη και φαινυλοβουταζόνη-placebo. Και στις δύο περιπτώσεις η δράση συγκρίνεται με τη δράση της φαινυλοβουταζόνης και είναι υψηλότερη του placebo. Επιπλέον, έχει σημαντική δράση κατά των ριζών. Η κουρκουμίνη παρουσιάζει διπλή δράση και ενεργεί στην cyclooxygenase (ως μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες). Είναι επίσης ένα ενδιαφέρον αντιφλεγμονώδες, εξαιρετικά χαμηλής τοξικότητας που αναστέλλει την απελευθέρωση πρωτεολυτικών ενζύμων όπως η λυσοζύμη κλπ.

Σύγκριση θειικής Γλυκοζαμίνης και FANS (αντιφλεγμονώδη)

Πολλές διεθνείς κλινικές έρευνες απέδειξαν ότι η θεϊική γλυκοζαμίνη δίνει καλύτερα αποτελέσματα από τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (FANS) και το Placebo για τη μείωση του πόνου και τη φλεγμονή της οστεοαρθρίτιδας. Δεδομένου ότι τα FANS προσφέρουν συχνά ενδεικτική ανακούφιση και μπορούν να διευκολύνουν την παθολογική διαδικασία, η θειική γλυκοζαμίνη καταπολεμά τις αιτίες της οστεοαρθρίτιδας καθώς επικεντρώνεται στη φύση του προβλήματος. Βοηθάει το σώμα να επιδιορθώσει βλάβες των αρθρώσεων χωρίς παρενέργειες. Επομένως τα ωφέλιμα αποτελέσματα της θειικής γλυκοζαμίνης βάση κλινικής μελέτης, υποδεικνύουν ότι ακόμη και αν έχουν χαμηλότερη αντιφλεγμονώδη δράση σε σύγκριση με τα FANS, έχουν γρηγορότερη δράση όσον αφορά τον πόνο. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσουν γαστροεντερικές ανωμαλίες, πονοκεφάλους και αναστέλλουν πάνω από όλα τη δημιουργία και την επιδιόρθωση των χόνδρων, επιταχύνοντας την κατανομή τους, με κίνδυνο επομένως της επιδείνωσης της ασθένειας με την πάροδο του χρόνου.

Κλινική μελέτη, δείχνει ότι κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων ο δείκτης πόνου μειώνεται πιο γρήγορα στην ομάδα ανθρώπων που λαμβάνουν κάποιο φάρμακο. Ωστόσο, κατά την τέταρτη εβδομάδα, η ομάδα που υπόκειται σε θεραπεία με τη χρήση θειικής γλυκοζαμίνης αντιδρά καλύτερα και για περισσότερο χρόνο. Οι γιατροί αξιολόγησαν ως "έγκυρη" σε ποσοστό 44% την ανταπόκριση με τη θειική γλυκοζαμίνη (σύμφωνα με την ανταπόκριση του ασθενή) και έγκυρη μόνο κατά 15% την ανταπόκριση με τα FANS. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το αποτέλεσμα, το συμπέρασμα είναι ότι η θειική γλυκοζαμίνη μπορεί να λαμβάνεται για μεγάλες χρονικές περιόδους λόγω της ασφάλειας και της εξαιρετικής ανεκτικότητας.

 


 

Το παρόν έντυπο προορίζεται μόνο για ενημέρωση ιατρών και φραμακοποιών βάσει του Ν 26155-77/94 ΕΟΚ-21-12-17αρ.4 παρ.3