ZETA PROST Γιά τα Προβλήματα του Προστάτη


 

36.20 

MAG-000.001
Σε Απόθεμα
+

Zeta Prost cur 90caps

Αρ.πρ.ΕΟΦ 70759 31/10/2007


Ενδείξεις: Αποσυμφορεί τον προστάτη και βοηθάει στον περιορισμό του όγκου του αδένα. Υποστηρίζει την ομαλή ούρηση, μειώνοντας την νυχτουρία, την δυσουρία και τα κατάλοιπα στην κύστη. Βοηθητικό φυσικό συμπλήρωμα για τις θεραπείες που αφορούν την υπερτροφία του αδένα και την προστατίτιδα. Κατά την συστηματική λήψη παρουσιάζεται αντιφλεγμονώδης και αντιοιδηματική δράση.

Το μόνο στην ελληνική αγορά με φυτοστερόλες (β-σιτοστερόλη) από πεύκο που το κάνει δεκάδες φορές πιο δυνατό από παρόμοια προϊόντα που περιέχουν μόνο φυτικά εκχυλίσματα κατά της υπερπλασίας του προστάτη και της προστατίτιδας.

Χαρακτηριστικά και ιδιότητες: H Κολοκύθα αναπτύσσει μια αντιπολλαπλασιαστική δράση στον προστατικό ιστό μέσω των D -7 στερολών. Κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν την ασφαλή χρήση και την αποτελεσματική μείωση του όγκου του προστάτη και των φλεγμονών που συχνά συνοδεύουν αυτή την πάθηση ή σε ορισμένες περιπτώσεις προστατίτιδας. Παρατηρείται αύξηση της ροής των ούρων, μείωση της νυχτουρίας και μείωση του όγκου των καταλοίπων στην κύστη.

 


Κολοκύθα μισή e.s. tit.1/4 (CurcubitaPepo) 260 mg*

Φυτοστερόλες από Πεύκο 200 mg (εκ των οποίων 150 mg* Β-σιτοστερόλη)

Τσουκνίδα ρίζα e.s. tit.0,4 % Β-σιτοστερόλη (UrticaUrens, Κνίδη η Καυστική) 200mg*

Σερενόα (Serenoa) καρποί e.s. tit.30 % Λιπαρά Οξεά (SerenoaRepens, Σερενό Πριονόφυλλο) 150mg*

Βύνηe.s. tit.1/4 (ZeaMays, HordeumVulgare) 80 mg*

Λυκοπένιο στο 5% 3 mg*

* Ημερήσια δόση (2-4 κάψουλες) Λαμβάνετε μετά τα γεύματα.

Το προϊόν περιέχει γλουτένη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΝΑ 100ΓΡΜ./1 ΚΑΨΟΥΛΑ (500mg)

Ενέργεια

504 θερμίδες

2,52 θερμίδες

Πρωτεΐνες (ΝΧ6,25)

2,69 g

13,45 mg

Υδατάνθρακες

60,99 g

305 mg

Λιπαρά

27,69 g

138 mg

Τέφρα

4,62 g

23,10 mg

-Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο ισορροπημένης δίαιτας

-Μην υπερβαίνετε την προτεινόμενη δόση

-Φυλάξτε το σε δροσερό και ξηρό μέρος με θερμοκρασία < 30οC

-Φυλάξτε το σε μέρος απρόσιτο σε παιδιά


Οι φυτοστερόλες είναι φυσικά προϊόντα που προέρχονται από το πεύκο. Η δομή τους είναι όμοια με αυτήν της χοληστερόλης και λειτουργούν κατά της υπερπλασίας του προστάτη και της προστατίδας. Περιέχουν ένα μείγμα από β-σιτοστερόλη, καμπεστερόλη και στιγμαστερόλη. Η β-σιτοστερόλη διαθέτει μια περιοριστική δράση στην 5-α-αναγωγάση, μια υποχοληστεριναιμική δράση για περιορισμό απορρόφησης χοληστερόλης και μια ανοσουποκινητική δράση για την υποβοήθηση των Τ-4 κυττάρων.

Η ρίζα Τσουκνίδας περιέχει πολυσακχαρίτες, πολυφαινόλες, λεκτίνες, και φυτοστερόλες. Αυτά τα συστατικά εμποδίζουν το ένζυμο Na + K + ATPasi και έχουν αποδειχθεί κλινικά χρήσιμα για την μείωση των συμπτωμάτων και των λειτουργικών διαταραχών που συνδέονται με την υπερτροφία του προστάτη. Έχουν την δυνατότητα ακόμα και να προκαλέσουν την μείωση του όγκου του ίδιου του αδένα του προστάτη. Η τσουκνίδα γνωστή για τίς ιδιότητές τις στην αντιμετώπιση του προστάτη και της προστατίτιδας αυξάνει την ροή των ούρων, την δύναμη της δέσμης τους και μειώνει σημαντικά τον όγκο των κατάλοιπων στην κύστη στο τέλος της εκκένωσης.

Η Σερενόα ενδείκνυται στην θεραπεία της καλοήθους υπερτροφίας του προστάτη στα στάδια 1-2 και των συμπτωμάτων που εμφανίζονται. Η θεραπευτική δράση οφείλεται σε μια αλληλοεπίδραση με τον μεταβολισμό και τον τρόπο δράσης της τεστοστερόνης στον προστάτη, με τον περιορισμό της 5-αναγωγάσης, ένζυμο στο οποίο οφείλεται η μετατροπή της τεστοστερόνης σε διυδροτεστοστερόνη, μεταβολικό βιολογικά ενεργό, που είναι βασικός υπεύθυνος για την ενεργοποίηση των πολλαπλασιαστικών στα τμήματα υποκορτικοειδών του προστατικού αδένα.

Σημειώνεται επίσης μια δράση ανταγωνιστική ως προς τους προστατικούς υποδοχείς για την διυδροτεστοστερόνη και μία δράση αντιφλεγμονώδης και αντιοιδηματική.

Η τελευταία αυτή ιδιότητα ίσως να συνδέεται με την αναστολή της κυκλο-οξυγενάσης. Τα αποστάγματα Σερενόας αποδεικνύονται ασφαλή και αποτελεσματικά, για τη μείωση των συμπτωμάτων και των διαταραχών, που συνδέονται με την υπερτροφία του προστάτη (συχνοουρία, νυχτουρία και δυσουρία), αλλά και αναστέλλουν την εξέλιξη τους. Είναι χρήσιμα ακόμα και για την θεραπεία χρόνιων προστατίτιδων, λόγω της αποδεδειγμένης αντιοιδηματικής δράσης.

Η Βύνη περιέχει ένα σύνολο εκλεκτών θρεπτικών ουσιών, άμεσα αφομοιώσιμων με ενεργό δράση σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Το Λυκοπένιο περιέχεται κυρίως στις ντομάτες, στα αγγούρια, στο κόκκινο γκρέϊπ-φρουτ και στο γκουάβα. Χάρη στην αλυσίδα πολυακόρεστων, παίζει τον σημαντικό ρόλο του ριζικού καταστροφέα και του καθαριστή ριζικών ειδών. Ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών και διαθέτει μια αντιοξειδωτική ισχύ πιο αυξημένη σε σχέση με άλλα μέλη της ίδιας οικογένειας (είναι δύο φορές μεγαλύτερη από την Β-καροτίνη και δέκα φορές από την Α-τοκοφερόλη). Σε μελέτη που διεξήχθη στην ιατρική σχολή του Χάρβαρντ, εκτιμήθηκε η κατανάλωση διαφόρων καροτενοειδών μέσα από ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες 47.894 ανδρών που έλαβαν μέρος στην έρευνα γα τον προστάτη. Ανάμεσα σε όλα τα καροτενοειδή, μόνο η κατανάλωση λυκοπενίου επέφερε μία μείωση στατιστικά σημαντική, του τάξεως του 21% , στον κίνδυνο σχηματισμού όγκου του προστάτη και της προστατίτιδας.

Τρεις από τις τέσσερις τροφές που συνδέονται σημαντικά με τη μείωση του κινδύνου που προέρχεται απο το προστάτη (ντομάτα, σάλτσα ντομάτας και πίτσα), περιείχαν σημαντική ποσότητα λυκοπενίου. Μεταξύ των αντρών που έλαβαν μέρος και κατανάλωναν περισσότερο από δέκα μερίδες ντομάτας ή παραγώγων της εβδομαδιαίως, παρουσίασαν μείωση του κινδύνου να σχηματίσουν όγκο του προστάτη, της τάξεως του 35%, σε σχέση με όσους κατανάλωναν λιγότερο από μιάμιση μερίδα εβδομαδιαίως.

Το παρόν προορίζεται μόνο για ενημέρωση ιατρών και φραμακοποιών βάσει του Ν 26155-77/94 ΕΟΚ-21-12-17αρ.4 παρ.3.

Οι πληροφορίες αυτές δεν αποτελούν κριτήριο αντικατάστασης φαρμάκου ή ιατρικής γνωμάτευσης.